Hlavní obsah

Řidič hazardér nacpal na malou korbu pět velkých kontejnerů. Navíc řídil opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Policisté na Orlickoústecku zastavili v pondělí řidiče nákladního auta, který měl neuvěřitelně uložený náklad na korbě auta. Při kontrole navíc zjistili, že muž je opilý a auto mělo také technické nedostatky.

Foto: Policie ČR

Náklad byl pro ostatní řidiče nebezpečný

Článek

Dopravní policisté zastavili šoféra v obci České Libchavy, protože se jim už z dálky nezdál náklad na korbě. Muž tam vezl pět kontejnerů, z nichž tři měl naskládané na sebe. Ohrožoval tím nejen sebe ale i ostatní řidiče.

„Nebyl to ale jeho jediný prohřešek. Byl hlídkou vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní s hodnotou 0,95 promile alkoholu v dechu. Řidič nezapíral a s naměřenými hodnotami souhlasil,“ popsala mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Další kontrola zjistila technické závady na autě - prasklé čelní sklo zčásti zalepené černou izolepou, otvor v podlaze nákladového prostoru, ostré hrany na karoserii vozidla, poškozená pneumatika.

Ve správním řízení muž může za alkohol zaplatit až 20 tisíc korun a na rok přijít o řidičský průkaz. Za technický stav se bude zodpovídat jak řidič, tak provozovatel. Úředníci Pardubického kraje mu mohou uložit pokutu až do výše půl miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám