Hlavní obsah

Řidič autobusu málem smetl policejní hlídku na dálnici D46, pak ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jen díky ostražitosti a duchapřítomnosti policistů neskončilo minulý pátek v noci tragicky jejich vyšetřování malé dopravní nehody na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí. Stačili uskočit před autobusem ze zahraničí, který místem projel, aniž by vnímal spuštěné majáky, a policisty jako by ani neviděl. Právo v úterý o případu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidič autobusu málem smetl policistu na dálniciVideo: Policie ČR

 
Článek

K události podle něj došlo, když v pátek před třiadvacátou hodinou policisté dálničního oddělení Kocourovec šetřili srážku osobního vozidla se zvěří na 34. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc.

„Do příjezdu pracovníků Ředitelství silnic a dálnic ČR se světelnou šipkou k označení dopravní nehody vyznačila policejní hlídka místo takzvanými světelnými puky a vytahovacími kužely. Zároveň měla zapnuté zvláštní výstražné zařízení na služebním vozidle, včetně nápisu na světelné tabuli informujícího řidiče o svedení jízdy do levého jízdního pruhu,“ uvedl mluvčí.

Řidič se v protisměru srazil s dalším autem, nehodu nepřežil

Krimi

Dva policisté podle něj navíc svítilnami zpomalovali provoz v místě dopravní nehody.

„Bohužel je i světelné značení přehlédl dosud nezjištěný řidič zahraničního autobusu, který projel místem nehody, a jen zázrakem policisty nepřejel a nesrazil se s policejním vozidlem. Přitom poškodil přenosné světelné zařízení a kužely. Navíc z místa nehody ujel, aniž by zastavil,“ konstatoval Hejtman.

Foto: Policie ČR

Policista musel uskočit před autobusem.

Policisté podle něj případ šetří pro podezření ze spáchání dopravního přestupku a po neznámém řidiči pátrají.

„V této souvislosti se obracíme na řidiče, kteří v dané době projížděli místem dopravní nehody a mohli by mít kamerové záznamy nebo poznatky k zahraničnímu autobusu nebo jeho řidiči, aby se přihlásili na linku 158 nebo na číslo 974 762 751 či e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám