Hlavní obsah

Renault na Bruntálsku narazil do stromu, řidič zemřel a dva lidé se zranili

Právo, den

K tragické nehodě vyjížděli v pátek večer moravskoslezští hasiči a záchranáři na Bruntálsko. V Rýmařově nezvládl řidič Renaultu Thalie zatáčku a narazil do stromu. Při nehodě zahynul čtyřiašedesátiletý řidič, další dva lidé skončili s vážnými zraněními v nemocnicích. Právo o nehodě informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Renault Thalia narazil u Rýmařova do stromu.

Článek

„Nehoda byla operátorům nahlášena po půl šesté večer. Na místo ihned vyjeli dvě pozemní posádky a z Ostravy vzlétl vrtulník,“ uvedl Humpl s tím, že v automobilu byly nahlášeny tři zraněné osoby.

„Čtyřiašedesátiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn. Utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl. Posádky záchranné služby mu ani přes veškerou snahu nemohly pomoci a zasahující lékař musel konstatovat smrt pacienta,“ uvedl mluvčí záchranářů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Renault Thalia narazil u Rýmařova do stromu.

Další, čtyřicetiletý pasažér, byl při příjezdu záchranářů v bezvědomí a nedýchal. Měl srdeční zástavu. V autě byl zaklíněn, museli ho proto vyprostit hasiči, poté se zdravotníkům podařilo jej oživit. Sanitka ho pak převezla do Bruntálu na heliport, odkud jej vrtulník transportoval do ostravské fakultní nemocnice.

Hasiči z havarovaného vozu vytáhli ven také zraněného jedenáctiletého chlapce. „Se záchranáři byl v kontaktu. Jeho zranění však byla těžká. Byl transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ shrnul Humpl.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely byla silnice u Rýmařova ve směru na Bruntál kvůli nehodě uzavřená zhruba dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám