Hlavní obsah

Recepční s kumpánem sehráli v Praze pod kamerami divadlo o přepadení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila tři lidi kvůli fingovanému loupežnému přepadení směnárny a recepce v jednom hotelu na pražském Žižkově. Akci podle nich vymyslela recepční, která měla finanční potíže a potřebovala sehnat peníze. Policisté zveřejnili video z bezpečnostní kamery a rovněž ze zadržení podezřelých, pro které si přišla zásahová jednotka.

BEZ KOMENTÁŘE: Fingovaná loupež a zadržení podezřelýchVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté vyšetřovali loupežné přepadení od konce loňského listopadu. Neznámý pachatel měl tehdy přijít do recepce hotelu v ulici Koněvova, která funguje rovněž jako směnárna. „Maskovaný muž se zbraní v ruce ohrožoval 26letou recepční pistolí, kdy se lámanou angličtinou domáhal vydání peněz z pokladny,“ popsala ve čtvrtek mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Recepční vydala 200 000 korun, muž pak z místa činu utekl. „Poškozená věc oznámila vedoucímu recepce a na linku 158, kdy vzhledem k jejímu špatnému psychickému stavu musel být na místo přivolán intervent,“ popsala mluvčí.

Lupič v Šumperku čekal na zavíračku, pak zbil a okradl barmanku

Krimi

Vyšetřování a zejména analýza kamerových záznamů uvnitř hotelu a v jeho okolí ale nakonec ukázaly, že recepční se kvůli své finanční tísni domluvila se svými kamarády a přepadení fingovala s tím, že si uloupené peníze s ostatními aktéry rozdělí. Podle Siřišťové měli propracovaný plán, například podrobně zmapované okolí, a po činu se měli rovněž převléct, aby ztížili svou identifikaci.

Policie zadržela podezřelé v úterý. Nejdřív si zásahová jednotka přišla na Palmovku pro čtyři muže, ženu dopadla policie na Žižkově. Obvinění si nakonec vyslechla recepční a dva muži (25 a 24 let), zbylé zadržené policie propustila. Trestní stíhání se týká zpronevěry, obviněným hrozí až pětileté vězení. „K činu se přiznali a jsou stíháni na svobodě,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám