Hlavní obsah

První rozsudek odložených případů: Za vraždu z roku 2005 14 let vězení

Právo, Aleš Fuksa
Zlín
Aktualizováno

Čtrnáctiletý nepodmíněný trest za brutální vraždu podnikatele uložil Krajský soud ve Zlíně osmatřicetiletému Martinu Bódišovi z Otrokovic. Obžalovanému Bódišovi, který byl u podnikatele Pavla N. zaměstnán jako pracovník bezpečnostní služby, hrozil až výjimečný trest.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Martina Bódiše doprovázejí v jednom z dřívějších hlavních líčení do soudní síně policejní těžkooděnci.

Článek

Případ dospěl ke svému konci po devíti letech. V jejich průběhu byl již policisty jedenkrát odložený, znovu se jím začal zabývat až speciálně založený tým kriminalistů Tempus vyšetřující odložené a neuzavřené zločiny.

Proti Bódišovi, který od únorového dopadení podle kriminalistů čtyřikrát změnil výpověď, svědčil především řetězec nepřímých důkazů. „Stopy, ale i časové vyhodnocení tragického večera a výpovědi svědků hovořily proti němu. Z důkazů vyplývá, co dělal v inkriminovaný večer, a rozbíjí se tak jeho výpověď,“ uvedl státní zástupce Roman Kafka.

Už v těch letech po mně všichni šli, kriminalisté i psychiatr. Byl to komplot
odsouzený k dřívějšímu případu

Podle Kafky i kriminalistů, kteří již dříve u soudu vypovídali, se Bódiš k činu i doznal. Sám obžalovaný to ale popírá. „Policisté lžou. Jsem nevinný. Neudělal jsem to. Je to nesmysl. S Pavlem jsem vycházel nadstandardně. Nikomu jsem neublížil,“ konstatoval již dříve u soudu Bódiš.

Věrohodnost špatná 

Ze lží obvinil policisty i lékaře, kteří jej vyšetřovali nejen po jeho nynějším zadržení, ale i při zadržení před šesti lety, kdy se měl vůči své ženě dopustit týrání a nedovoleného ozbrojování. „Už v těch letech po mně všichni šli, kriminalisté i psychiatr. Byl to komplot,“ sdělil Bódiš.

Podle psychiatrů trpí Bódiš poruchou osobnosti, lhavostí, agresivitou a násilnickou povahou. „Jeho věrohodnost je velmi špatná,“ potvrdila soudní znalkyně z oboru psychologie Romana Hybnerová.

Svou oběť vrah napadl v roce 2005 v bytě v centru Otrokovic, který si podnikatel pronajal jen týden před svou násilnou smrtí. Pavel N. v době činu ležel v posteli. První ránu muž dostal s brutální intenzitou do obličeje těžším tupým předmětem. Poté mu vrah zasadil asi třicet ran nožem, z toho tři do hlavy, dva do krku a pětadvacet do hrudníku.

Pavel N. byl spolumajitelem firmy O Matic. Ta se zaměřovala i na leasingové služby, provoz výherních hracích automatů a hostinskou činnost. Bódiš Pavlovi N. dělal řidiče a pracovníka ochranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám