Hlavní obsah

Prostitutce přiložil mačetu ke krku a znásilnil ji, policie útočníka dopadla

– Plzeň
Právo, zaš

Nebezpečného násilníka dopadli plzeňští policisté. Pouta nasadili 22letému muži z Plzně, který měl vyhledávat prostitutky a domlouvat si s nimi „kšeft“. Místo toho jim ale nakonec hrozil zabitím a chtěl je znásilnit. Poprvé muž čin dokončil, ve druhém případě se ženě podařilo utéct, informovala v pondělí policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Policie ČR

Mačeta, se kterou muž v Plzni přepadl dvě prostitutky.

Článek

K prvnímu útoku podle policistů došlo letos 29. dubna. Mladík si kolem jedné hodiny ráno v Tylově ulici v centru Plzně domluvil sex za úplatu s 24letou ženou. Autem ji odvezl na sjednané místo na plzeňských Skvrňanech, kde zaparkoval. Poté vytáhl půlmetrovou mačetu a s výhrůžkami donutil prostitutku k orálnímu sexu.

„Poté poškozené nakázal vystoupit z vozu a obnažit si dolní část těla. Napadená z obavy o svůj život uposlechla. V ten okamžik jí útočník přiložil mačetu k hrdlu, opřel ji o vůz a vykonal na ní soulož. Poté z bundy, kterou měla poškozená v jeho voze, odcizil peníze, bundu jí vrátil a z místa odjel,“ popsala Štefflová.

Podruhé agresor útočil v úterý 5. května, kdy si na Domažlické ulici vyhlédl 37letou ženu. Na okraji města vytáhl mačetu a společnici donutil k felaci. Žena násilníka požádala, aby jí z kabelky podal kapesník. Ve chvíli, kdy ho muž hledal, z místa utekla.

Mladík i s kabelkou odjel, po pár hodinách ho ale dopadli policisté. Násilníkovi za zvlášť závažný zločin znásilnění a přečin krádež hrozí až desetileté vězení. Útočník je podle informací Práva aktuálně ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám