Hlavní obsah

Propuštěný vězeň šel zpátky za mříže, zmlátil známého, který pak zemřel

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jen několik desítek hodin strávil na svobodě amnestovaný vězeň, kterého v pátek policisté zatkli a obvinili ze zvlášť závažného zločinu ublížení na zdraví s následkem smrti. Pětapadesátiletý muž, který se dostal z vězení díky prezidentské milosti, je podezřelý, že zbil svého známého. Ten následkem útoku zemřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Příjezd amnestovaného muže k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Plzeňský soud poslal v neděli násilníka do vazby, když vyhověl návrhu státní zástupkyně. Teď může strávit v kriminále dalších deset let. Jedná se zatím o nejvážnější prohřešek trestance, kterému Klaus odpustil trest.

Podle žalobkyně hrozilo, že by se amnestovaný vězeň mohl na svobodě skrývat a dál páchat trestnou činnost. „Nemá trvalé bydliště, je bez zaměstnání a bez peněz. Opřít se nemůže ani o rodinu. Skončí pak někde mezi bezdomovci a pro nás by to byl problém ho vůbec sehnat,“ uvedla státní zástupkyně. Upozornila také na to, že v minulosti byl tento muž trestán nejen za majetkovou trestnou činnost, ale i za loupeže.

„Soud, který jej loni odsuzoval za vydírání, konstatoval, že se jedná o osobu se sklonem k násilné trestné činnosti. Jinými slovy, když se mu něco nelíbí, tak nemá daleko pro facku,“ konstatovala žalobkyně.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Amnestovaný vězeň s pouty na rukou přichází v doprovodu policistů do budovy soudu, kde se bude rozhodovat o uvalení vazby.

Tělo oběti muže našla policie v pátek odpoledne v chatové oblasti Kachní kámen u přehrady Skalka. Měl úplně rozbitý obličej, přesnou příčinu smrti určí až soudní patolog po pitvě. [celá zpráva]

Podle informací Práva se s obviněným znal, dokonce s ním bydlel v jedné chatce předtím, než nastoupil do výkonu trestu. [celá zpráva]

Údajně mu vrazil dvě rány nebo facky.

Reklama

Výběr článků

Načítám