Hlavní obsah

Přiopilý lupič přepadl s nožem benzínku, pak na sebe nechal zavolat policii

Právo, pab
Tachov

Kuriózní případ loupeže vyšetřují policisté na Tachovsku. Pětadvacetiletý Slovák přepadl v pondělí večer benzinovou čerpací stanici na sjezdu z dálnice u Nové Hospody. S nožem v ruce donutil obsluhu vydat z kasy peníze. Místo útěku ale uloupené bankovky k překvapení prodavačky položil i s nožem na prodejní pult se slovy, že teď může žena zavolat policisty. Na ně také počkal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejní mluvčí Hany Kroftové zadržený cizinec nadýchal skoro dvě promile alkoholu a měl pozitivní test na marihuanu. „Hrozí mu až deset let vězení. Státní zástupce od nás obdržel podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ doplnila Kroftová.

Lupič přišel na benzínku kolem dvacáté hodiny. Ženě u kasy řekl, že jde o přepadení.

„Ta na jeho pohrůžku reagovala tak, že začala opakovaně křičet, aby vypadl. Obviněný muž obešel pult, přičemž čepelí nože stále mířil na poškozenou, a důrazně zakřičel, aby mu dala peníze,“ popisovala Kroftová s tím, že nakonec muži prodavačka ze strachu vydala více než 10 tisíc korun.

„Pachatel pak získanou finanční hotovost i s nožem položil na prodejní pult a obsluze následně řekl, aby teď zavolala policisty,“ dodala Kroftová.

Podle informací Práva jde o agenturního dělníka, který byl v domovské zemi už sedmkrát soudně trestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám