Hlavní obsah

Primátor Kladna stráví v cele další noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Státní zastupitelství do středečního dopoledne rozhodne o osudu obviněného kladenského primátora Milana Volfa (ODS), který je od pondělí umístěn v cele předběžného zadržení. Policie totiž v úterý v podvečer předala jeho vyšetřovací spis státní zástupkyni, která jej nyní studuje.

Foto: Penzion Spokojené stáří
Článek

ČTK to potvrdil mluvčí kladenského magistrátu Ladislav Pavlík.

"V případu zatím není žádný další posun," podotkla po poledni mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová s tím, že primátor Volf je nadále stíhán pouze pro trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele a policie zatím nehodlá jeho obvinění rozšířit.

O návrhu na uvalení vazby rozhoduje Tamara Kaiserová z Okresního státního zastupitelství v Kladně, která Volfův případ dozoruje. Rozhodnout musí do zítřejšího dopoledne, kdy uplyně osmačtyřicetihodinová lhůta, po kterou může policie Volfa držet v cele předběžného zadržení.

Dostatek důkazů prý na magistrátu není

Pokud státní zastupitelství akceptuje návrh policie a věc předloží, kladenský soud má dalších 24 hodin na to, aby na Volfa uvalil vazbu.

Soud by zvažoval tři vazební důvody, tedy hrozbu Volfova útěku do zahraničí, ovlivňování svědků, či možnost, že by pokračoval v trestné činnosti.

Volfa zadrželi policisté včera dopoledne na ulici kvůli podezření, že neoprávněně přidělil z rozpočtu města a bez vědomí zastupitelstva místnímu hokejovému klubu 41 miliónů korun.

Podle Volfova náměstka Dana Jiránka (ODS) magistrát nemá dostatek pokladů, které policii vedly k podezření, že primátor neoprávněně dotoval kladenský hokej. "Žádáme urychlené vyšetření. V případě, že soud vinu Volfa dokáže, budeme postupovat padni komu padni," řekl dnes ČTK a upozornil, že v případě prokázání primátorovy neviny budou straníci žádat prošetření postupu policie v případu.

Reklama

Související články

Primátora Kladna zadržela policie

Až tři roky vězení hrozí kladenskému primátorovi Milanu Volfovi (ODS), kterého komisař v pondělí začal stíhat z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného...

Výběr článků

Načítám