Hlavní obsah

Dítě z Mělnicka zemřelo na syndrom náhlého úmrtí

– Mělník • Aktualizováno

Středočeská policie v úterý oznámila, že příčinou úmrtí dítěte na Mělnicku byl syndrom náhlého úmrtí. Dítě bylo mrtvé několik dní.

Policie na místě nálezu tělaVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Pitva proběhla v sobotu a předběžné závěry jsou takové, že nedošlo k násilnému činu. Příčinou je prozatím syndrom náhlého úmrtí, ale ještě nemáme konečné výsledky pitvy. Nikdo nebyl obviněn, nikdo nebyl ani zadržený, ale dále probíhají úkony trestního řízení,“ uvedl náměstek krajského ředitele Jan Krejčí.

Podle něj dítě do Labe vhodila matka, protože zemřelo a ona podle policie nevěděla, co s ním. „Dítě zemřelo několik dní před ohlášením incidentu,“ konstatoval Krejčí s tím, že zatím nemůže komentovat, zda matka byla pod vlivem drog.

Matce mrtvého kojence nabízela nedávno sociálka azylové bydlení

Krimi

Tělo čtyřměsíčního chlapce našli policisté po rozsáhlém pátrání v sobotu odpoledne u řeky Labe u obce Vliněves nedaleko Hořína, odkud chlapec zmizel v pátek odpoledne.

Matka původně uváděla, že se s dítětem vydala do místního lesoparku, kde se i s chlapečkem opalovala. Podle jejích slov na chvíli usnula, a když se probudila, kočárek ani dítě tam už nebyly. V pondělí policie uvedla, že prověřuje nedbalostní jednání matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám