Hlavní obsah

Při střetu vozidel zemřela na Bruntálsku tříletá dívka

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická dopravní nehoda se v pátek před 17. hodinou udála na silnici I/45 mezi obcemi Nové Heřmínovy a Zátor na Bruntálsku. Při střetu dvou vozidel zemřela dívka ve věku tří let. Další čtyři účastníci nehody byli vážně zranění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky tragické nehody na Bruntálsku

Článek

„Auta se srazila v levotočivé zatáčce. Následky jsou tragické. Jedna osoba zemřela, další čtyři byly s vážnými zraněními převezeny do nemocnice. V současné době je již silnice zprůjezdněna,“ řekl pozdě večer mluvčí Moravskoslezské policie Petr Svoboda.

Na místě zasahovalo celkem sedm týmů Zdravotní záchranné služby (ZZS) Moravskoslezského kraje. I přes nepříznivé počasí letěl na pomoci vrtulník. „Posádky se pokoušely o záchranu tříletého dítěte. Dívenku z havarovaného vozidla vytáhli svědkové již v bezvědomí. V okamžiku příjezdu záchranářů u ní selhávaly i další základní životní funkce a bylo nutno zahájit resuscitaci. Před veškerou snahu musela zasahující lékařka po tři čtvrtě hodině konstatovat její smrt. Dítě zemřelo na následky vícečetných poranění,“ popsal mluvčí ZZS Lukáš Humpl.

Velmi vážná zranění utrpěl také pětadvacetiletý muž, jenž zůstal zaklíněný v jednom z vozidel. „Záchranáři postiženému zajistili jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Po provedení všech nezbytných ošetřovatelských úkonů jej posádka LZS transportovala vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Jeho stav byl v době předání velmi vážný,“ uvedl Humpl.

Těžká zranění si z nehody odnesl také muž ve věku dvaapadesáti let. „Byl zraněn v oblasti zad a páteře, v době zásahu s posádkou ZZS komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl předán na urgentním příjmu nemocnice Krnov,“ řekl Humpl.

Středně těžká poranění hrudníku a břicha utrpěla také jednasedmdesátiletá žena. Posledním zraněným byla osmadvacetiletá žena. S podezřením na poranění v oblasti zad ji záchranáři převezli na chirurgickou ambulanci v Bruntále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám