Hlavní obsah

Při požáru v paneláku v Jirkově zahynuli otec se synem

Právo, ČTK, koc
Jirkov
Aktualizováno

Osmapadesátiletý muž a jeho 24letý syn jsou podle policie oběťmi sobotního požáru v panelovém domě v Jirkově na Chomutovsku. Přesnou příčinu jejich úmrtí určí nařízená soudní pitva.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V Jirkově na Chomutovsku pokračovalo vyšetřování požáru, při němž předešlého dne večer zemřeli dva muži.

Článek

Policejní vyšetřovatelé i specialisté od hasičů a z technického ústavu požární ochrany v neděli na místě události zjišťovali, co bylo příčinou požáru. Ve hře je podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové prozatím více verzí. Vyvrátila však spekulace, že by šlo o výbuch varny na drogy.

„Na místo byl povolán policejní pes speciálně vycvičený na vyhledávání těkavých látek,” řekla Právu Bartošová s tím, že zatím není k dispozici ani odhad výše škod.

Požár v panelovém domě v ulici Na Borku byl na operační středisko nahlášen v sobotu kolem 18.25 jako požár výtahu. V době příjezdu hasičů však už z bytu v pátém patře šlehaly plameny. [celá zpráva]

Do bytů se nemůže stále vrátit 25 lidí

Záchranáři ošetřili během zásahu dalších sedm lidí, kteří se nadýchali kouře. Zhruba stovka obyvatel domu musela opustit své byty, momentálně se do nich nemůže vrátit asi 25 lidí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V Jirkově na Chomutovsku pokračovalo vyšetřování požáru, při němž předešlého dne večer zemřeli dva muži.

Panelák bude podle Bartošové po dobu vyšetřování střežen policisty. „Jeho obyvatelé si ale mohou dojít do bytu pro osobní věci,“ podotkla policejní mluvčí.

Lidé se podle odhadu starosty města Radka Štejnara (ČSSD) budou moci do svých domovů vrátit nejdříve za několik dnů. „Nejprve bude potřeba provést revize plynu a elektřiny, zatím si tam mohli dojít jen v doprovodu policie pro nějaké věci," dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám