Hlavní obsah

Při požáru domu na Příbramsku zemřel muž, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohrazenice (Příbramsko)

Při požáru domu v obci Ohrazenice na Příbramsku v neděli v noci zemřel muž, čtyři lidé se zranili. Škoda činí tři miliony korun. Příčinu vzniku ohně podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové zjišťuje vyšetřovatel požárů a kriminalisté.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

K požáru rodinného domu vyjížděli hasiči asi hodinu po půlnoci. Šlo o větší usedlost, kde se oheň z přízemí rozšířil i do podkroví. Jeden z obyvatel zůstal uvnitř, ostatním se podařilo dostat ven z budovy. Pohřešovaného nalezli hasiči. Záchranná služba jej resuscitovala, ale přes veškerou snahu muž na místě zemřel. Dva lidé se popálili a dva měli poranění od skla. Všechny záchranná služba převezla do nemocnice.

„V těsné blízkosti hořící usedlosti se nacházel další objekt a hrozilo přeskočení plamenů. Proto se hasiči zaměřili nejen na hasební práce, ale i na uchránění sousedního domu,” uvedla Kereková.

Na místě zasahovaly desítky hasičů, kvůli rozsahu byl vyhlášen druhý poplachový stupeň ze čtyř možných. Protože poblíž místa požáru je vedení vysokého elektrického napětí, musela být přivolána i pohotovostní četa energetiků.

Pod kontrolu dostali hasiči oheň po 3:30, zlikvidovat se jim ho podařilo po 6:00. Ještě v neděli odpoledne zůstávali na místě kvůli dohledu místní hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám