Hlavní obsah

Při požáru v Havířově zemřely dvě malé děti, třetí zachránil kolemjdoucí

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Moravskoslezské záchranné složky vyjížděly v pondělí odpoledne k požáru do Havířova-Šumbarku. Hořel zde třípokojový byt ve dvoupodlažním domě v ulici SNP. Při požáru zahynuly dvě děti ve věku asi tři a pět let. Třetí, dívku ve věku zruba devět let, se podařilo zachránit. Příčinu požáru šetří hasiči s policií.

BEZ KOMENTÁŘE: Ohořelý dům v HavířověVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

„U požáru zasahovalo pět jednotek hasičů. Bohužel požár nepřežily dvě děti, třetí dítě zachránil kolemjdoucí muž, který vykopl dveře silně zakouřeného bytu. Je ale zraněné,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že operační středisko hasičů se o požáru dozvědělo po půl čtvrté odpoledne. Na místo v té době jeli také policisté a záchranáři. Zásah hasičů byl v silně zakouřeném bytě velmi náročný.

Foto: Aktu.cz

Při požáru bytu v Havířově zemřely dvě děti

Požár vznikl z doposud přesně nezjištěných příčin v bytě v 1. patře dvoupatrového domu. V době požáru se v něm nacházely tři děti, které se nadýchaly zplodin.  „Dvě z těchto dětí byly ve velmi vážném a životu ohrožujícím stavu převezeny k urgentnímu lékařskému vyšetření a ošetření do nemocničního zařízení,” řekl krajský policejní mluvčí René Černohorský. I přes veškerou péči se je zachránit nepodařilo.

Čtyři nákladní auta na Uherskohradišťsku zcela shořela, výbuch pneumatik vysklil okna

Krimi

„Oheň dostali hasiči pod kontrolu za 20 minut, dohašování jim zabralo další zhruba hodinu. Příčina a další okolnosti požáru jsou v šetření,“ dodal Kůdela.

Foto: Aktu.cz

Při požáru bytu v Havířově zemřely dvě děti

„Na místě jsou kriminalisté a zjišťují okolnosti celého případu,“ dodal Černohorský. Upozornil, že psychologickou péči rodičům a zasahujícím hasičům i policistům na místě poskytli krizoví interventi. „Celá záležitost je nyní nadále ve stádiu intenzivního prověřování ze strany karvinských policistů a kriminalistů, zda nebyla naplněna skutková podstata některého z trestných činů či zda nedošlo k jinému protiprávní jednání a chování.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám