Hlavní obsah

Při plaveckých závodech v Prostějově spadlo na dívky sklo a pořezalo je

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dvě dívky utrpěly řezná poranění, když na ně při plaveckých závodech v krytém bazénu v Prostějově spadla z vysokého stropu část osvětlení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

K události došlo už minulou sobotu, policisté i provozovatel o ní však informovali v pátek. „Přijali jsme oznámení o události a prověřujeme ji,“ sdělila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově, která je provozovatelem bazénu, potvrdil, že do bazénu spadl kryt stropního světla.

„Pozvali jsme odbornou firmu, jejíž technici zjistili, že došlo k přehřátí kondenzátoru a prasknutí krytu světla. Jde o bezpečnostní sklo, kryt je vyroben tak, aby se při prasknutí rozdrobil na drobné neostré kousky. Přesto naneštěstí došlo k poranění dvou děvčat, která musela vyhledat ošetření,“ uvedl Průša.

Bazén zůstal po události uzavřený a technici provedli důkladnou kontrolu ostatních světelných těles. „Nejsou to nějaká stará světla, ale nějakou dobu už slouží. Přesto uvažujeme, že je pro jistotu necháme všechna vyměnit,“ sdělil Průša.

Reklama

Výběr článků

Načítám