Hlavní obsah

Při nehodě převozové sanitky na Bruntálsku zemřeli dva mladíci

– Bruntál • Aktualizováno
Právo, ČTK, Denisa Doležalová

Dva mrtvé a čtyři zraněné si vyžádala v neděli po poledni srážka převozové sanitky s osobním autem v Nových Heřminovech na Bruntálsku. Smrtelných nehod bylo v neděli více.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z dosud nezjištěných příčin měl řidič osobního vozu opel při průjezdu zatáčkou vyjet do protisměru, kde následně došlo k čelnímu střetu obou vozidel. Při nehodě utrpěl dvacetiletý řidič osobního vozu a jeho o dva roky mladší spolujezdec zranění neslučitelná se životem,“ uvedl mluvčí moravskoslezské policie Richard Palát.

Dodal, že s mladíky v osobním autě jel ještě jeden cestující, který byl převezen se zraněními do nemocnice. Z auta ho museli vyprostit hasiči.

V převozové sanitě utrpěl řidič zranění lehčího charakteru. „Zraněni jsou také dva další lidé, kteří byli sanitkou zrovna převáženi. Alkohol u řidiče sanitky byl na místě vyloučen odborným měřením. Příčinu nehody policie dále prošetřuje,“ upřesnil Palát.

Hasiči vyprošťovali také dva zraněné se sanitky. Jednoho pasažéra dokonce museli záchranáři na místě resuscitovat. Poté byl vrtulníkem transportován do ostravské fakultní nemocnice. Silnice mezi Bruntálem a Krnovem byla kvůli nehodě uzavřena až do půl čtvrté odpoledne.

Další tragické nehody

Další tragické nehody se v neděli staly v Pardubickém a Libereckém kraji. Mezi Radiměří a Hradcem nad Svitavou na Svitavsku zemřela odpoledne čtyřicetiletá řidička. Jela ve voze značky Mercedes směrem od Radiměře. V pravotočivé zatáčce vyjela mimo vozovku a s vozem narazila do stromu. Vážným zraněním podlehla na místě.

Při dopravní nehodě ve Slaném u Semil zemřel odpoledne 89letý řidič. S vozem Peugeot 206 vyjel mimo silnici a narazil do betonové propusti. Na místě zemřel, řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová. "Nařízena byla soudní pitva." uvedla. Při ní se bude podle ní zjišťovat, zda starší muž nezemřel v důsledku náhlé zdravotní indispozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám