Hlavní obsah

Při nehodě na Olomoucku zemřel muž, přejelo ho auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na místě podlehl zraněním muž po střetu s vozidlem v sobotu po páté hodině ráno na silnici v Přáslavicích na Olomoucku. Podle policie ve chvíli, kdy jej auto přejelo, ležel na silnici.

Foto: Policie ČR

Zdemolovaný vůz po srážce s kamiónem na Olomoucku.

Článek

„Muž ležel na silnici, devětatřicetiletý řidič do něj narazil. Jednatřicetiletý muž svým zraněním na místě podlehl. Alkohol byl u řidiče vyloučen,”  uvedl policejní mluvčí František Kořínek .

„K pomoci na místo vyrazila profesionální jednotka stanice Olomouc, rovněž s technickým speciálem a také dobrovolní hasiči Velká Bystřice,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Podle oznámení z hovoru na tísňové lince došlo ke střetu osoby s vozidlem a bylo nutné vyproštění zraněného. „Hasiči jej vyprostili pomocí hydraulických zvedacích vaků a předali do péče posádky zdravotníků Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Přes veškerou snahu záchranářů se však život muže nepodařilo zachránit,“ sdělil Hošák.

Nehoda náklaďáku a osobního auta

Hasiči předtím tři minuty po půlnoci zasahovali také u vážné nehody na pomezí Olomouckého a Pardubického kraje. „Za obcí Studená Loučka došlo ke střetu nákladního vozidla s osobním, situace na místě podle popisu vyžadovala vyproštění zaklíněné osoby.

K místu ihned vyrazila profesionální jednotka stanice Zábřeh a také technický speciál předurčený na dopravní nehody ze stanice Šumperk. Pomohli dobrovolní hasiči z Mohelnice a obcí Lukavice a Loštice,“ uvedl Hošák.

V době příjezdu prvních jednotek hasičů byla zraněná osoba již mimo vozidlo a v péči posádky zdravotnické záchranné služby. „Lokačně se jednalo o nehodu již v Pardubickém kraji. Jednotky provedli kontrolu a likvidaci uniklých provozních kapalin, v navazujícím čase asistovali při dokumentaci Policii ČR a v závěru provedli úklid komunikace od střepů,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám