Hlavní obsah

Při domácím porodu na Plzeňsku zemřel novorozenec

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policisté vyšetřují smrt novorozence, který v noci na neděli zemřel při domácím porodu v jedné obci na jižním Plzeňsku. U případu zasahovali záchranáři, ale dítě se jim oživit už nepodařilo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místo jsme byli přivolání po páté hodině ráno. I přes veškerou snahu musel nakonec lékař konstatovat smrt,“ potvrdila Právu mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová.  Bližší informace s ohledem na citlivost případu ale nesdělila.

Podle zjištění Práva rodiče volali záchranáře až několik hodin po porodu. Šestatřicetiletá matka údajně tvrdila, že dítě po narození normálně dýchalo a zdravotní komplikace nastaly až později.

„Všechny okolnosti nyní zjišťují kriminalisté. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a nařídili pitvu zemřelého dítěte,” řekla bez bližších podrobností policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám