Hlavní obsah

Přes sedmdesát lidí pátralo po dědovi s vnučkou

Právo, dag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍKY

Třiasedmdesát záchranářů s šesti psy pátralo ve středu pozdě večer po pětašedesátiletém muži z Brna a jeho dvouleté vnučce, kteří se ztratili v prostoru pod úbočím Šeráku v Jeseníkách. Podařilo se je najít o půl jedenácté v noci. Oba byli v pořádku.

Článek

"Vydali se spolu s maminkou a babičkou dítěte do lesa na houby. Dědeček se však s unavenou vnučkou odpojil s cílem vrátit se na chatu poblíž Filipovic. To se mu stalo osudným, protože se ve změti stezek ztratil," řekl Právu ve čtvrtek náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Když ženy po návratu z lesa své příbuzné nenašly, kontaktovaly v půl osmé policejní linku. Muže i holčičku se podařilo najít za necelé tři hodiny. "Oba pohřešovaní byli nalezeni v pořádku v lesním porostu nad osadou Filipovice," uvedl Klimeš.

Do pátrací akce byli zapojeni policisté, lesníci, hasiči a členové horské služby. Zúčastnil se jí i pes horských záchranářů speciálně cvičený pro plošné vyhledávání osob. "O toho jsme byli požádáni hasiči prostřednictvím tísňové linky 112," dodal šéf jesenické horské služby.

"Vytvořili jsme tři pátrací skupiny a v rojnici jsme prohledávali velmi náročný terén o rozsahu přibližně pěti kilometrů čtverečních. Pomáhal každý, kdo měl ruce a nohy," dodal Petr Pospíšil, velitel služby kriminální policie a vyšetřování policie v Jeseníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám