Hlavní obsah

Přerovský exradní stanul před soudem kvůli sexuálnímu nátlaku. Jde o pomstu, tvrdí

Právo, Petr Marek

Kauzu bývalého radního Přerova Marka Dostála (52) za ODS, který čelí obžalobě, že ve dvou případech přiměl svoji zaměstnankyni, ženu v tíživé finanční situaci a závislou na příjmu ze zaměstnání k orálnímu sexu, začal ve čtvrtek projednávat Okresní soud v Přerově. Dostál obžalobu odmítl. Obvinění označil za pomstu zaměstnankyně, že jí netoleroval zpronevěru peněz a nakonec ji propustil.

Obžalovaný Marek Dostál u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Ženu, která pracovala jako servírka v jeho pohostinství, měl podle obžaloby poprvé přinutit k orálnímu sexu 6. listopadu 2017, kdy ji pozval do bytu k vyřešení schodku v tržbě. „Snažil se ji vlákat do koupelny a požadoval po ní pohlavní styk. Když odmítla s tím, že má menstruaci, donutil ji k orálnímu sexu s ejakulací do úst,“ uvedla státní zástupkyně.

Podruhé se měl podobného jednání dopustit v blíže neurčené době mezi 11. a 19. listopadem téhož roku v jeho hostinci. „Lehl si tam na podlahu, sundal trenky, přitáhl hlavu poškozené a ta ze strachu z dluhu a ztráty zaměstnání s ním vykonala orální sex s vyvrcholením opět do úst,“ dodala žalobkyně.

Dostál obžalobu v celém rozsahu odmítl. „Necítím žádnou vinu v této kauze. Vše je vykonstruované. Nešlo o sexuální nátlak, ale o pomstu. Jejím motivem byla snaha zakrýt zpronevěru a krádeže, kterých se jako servírka dopustila. Připravila mě asi o dvaadvacet tisíc korun,“ uvedl muž, jenž kvůli obvinění rezignoval na post radního, aby nedával záminku k útokům na samosprávu. Zůstal jen řadovým zastupitelem, stejně tak členem ODS.

Foto: Petr Marek, Právo

Marek Dostál u přerovského okresního soudu.

Ve vztahu k prvnímu žalovanému skutku připustil, že ve uvedeném bytě s poškozenou byl. K ničemu tam však podle něj nedošlo. „Šel jsem tam odvzdušnit topení. Ona přišla za mnou vyřešit dluh. Deset minut jsem telefonoval a pak po dalších asi dvou minutách jsme z bytu odešli a já ji pak odvezl domů. Nebylo to ale 6. listopadu, nýbrž 23. října,“ prohlásil Dostál.

V druhém případě připustil jen to, že ženu jednou do hospody přivezl autem. Měla prý ten den směnu. „Žádný incident se tam však nestal, navíc to bylo už 30. října, nikoliv v období, o kterém hovoří obžaloba,“ zdůraznil Dostál a dodal, že dluh, co vůči němu poškozená měla, s ní poté, co ji 3. prosince 2017 z práce vyhodil, už neřešil.

Obžalovaný se stal přerovským radním po zvolení zastupitelstvem loni 5. listopadu. O obvinění se začalo veřejně mluvit na dalším jednání zastupitelstva 19. listopadu, kdy na něj upozornili opoziční zastupitelé. Dostál poté rezignoval loni 6. prosince, kdy už byla podána žaloba.

Reklama

Výběr článků

Načítám