Hlavní obsah

Přepadenou ženu ve směnárně polil benzínem a chtěl ji zapálit

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Směnárnu ve Starém Hrozenkově na Uherskohradišťsku u hranic se Slovenskem přepadl ve čtvrtek ráno maskovaný muž. Pracovnici směnárny polil benzínem a vyhrožoval jí zapálením.

Foto: Policie ČR

Maskovaný muž

Článek

„Lupič měl na hlavě masku s úzkým průzorem pro oči. Přišel od hlavní silnice, nad hlavou nesl deštník. Vešel do směnárny v budově čerpací stanice OMV, v níž byla pouze samotná pracovnice. Přistoupil k pultu a postříkal ženu benzínem z lahve, kterou měl v ruce. V druhé ruce držel zapalovač. Ženě řekl, že jde o přepadení, a ať mu dá peníze,“ popsal dramatické okamžiky mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Foto: Policie ČR

Lahev od benzínu, kterou muž použil.

Pracovnice lupiči nejdříve vydala koruny, ale ten chtěl ještě eura. Peníze si naskládal do igelitové tašky a odběhl přes hlavní silnici. „Při loupeži nedošlo k žádnému zranění, pachatel si odnesl prozatím přesně nezjištěný obnos peněz dosahující několika desítek tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Při pátrání v okolí pomohl i pes, který vyhledal plastovou lahev od benzínu. Podle popisu se mělo jednat zřejmě o mladého urostlého muže přesahujícího výšku 180 cm. Pod maskou mu měly vyčuhovat hnědé vlasy. Na sobě měl bundu bílé barvy s kapucí. Na nohou měl maskáčové kalhoty a na hlavě ještě čepici s barevnými pruhy. Jeho deštník byl černý s bílými puntíky.

Foto: Policie ČR

Muž použil deštník s puntíky

„Pokud by kdokoliv zahlédl popsaného muže, nebo měl jakékoliv jiné informace o pohybu podezřelých osob nebo vozidel ve Starém Hrozenkově ve čtvrtek ráno, ať zavolá na linku 158,“ obrátil se na veřejnost Mergental.

Reklama

Výběr článků

Načítám