Hlavní obsah

Překupníka vstupenek a fantoma hotelů konečně dopadla policie

Právo, ib
Plzeň

Už měl dva roky sedět za mřížemi, místo toho podvodně kšeftoval se vstupenkami na fotbal a užíval si po hotelech, aniž by za ně platil. Teď spadla klec. Padesátiletého podvodníka ze Strakonic dopadla policie.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Nástupu do výkonu trestu odnětí svobody za podvody spáchané po celé České republice se úspěšně vyhýbal od května 2019. A navíc v trestné činnosti pokračoval,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Muž se zaměřil na podvody související s prodejem vstupenek na fotbalová utkání a kreditních karet na nákup sportovního zboží. Cestoval po celém Česku, aniž by se obtěžoval za ubytování platit a neustále měnil svou identitu.

„Fantom s vypůjčenými jmény jako Daniel Zušťák, David Černý, Michal Čermák, Michal Dvořák, Daniel Veselý napálil a podvedl desítky lidí,“ upozornila Nováková a dodala: „Není vyloučeno, že s mužem vystupujícím pod těmito jmény mají stejně nemilou zkušenost i další lidé, kteří se mohou policii dodatečně přihlásit.“

Podvodník opakovaně nabízel v Praze cizí pozemek za miliony

Krimi

Poslední kousek předvedl v Praze, kde si v jednom z hotelů dlouhodobě pronajal pokoj. „Stejně jako jinde ho ale přestal platit, navíc pokoj znečistil a opět se vypařil jako pára nad hrncem. I zde za ním zůstala škoda za tisíce korun,“ sdělila Nováková. První únorový den se celostátně hledaného podvodníka podařilo zatknout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám