Hlavní obsah

Předstíranou smrtí si zachránila život

– Cheb
Právo, Patrik Biskup

Dostávala jednu ránu za druhou. Už se pomalu loučila se životem, když ji napadla spásná myšlenka zkusit předstírat smrt. Právě to nakonec 38leté ženě z Chebska zachránilo život. Právě díky tomu přežila loňský útok cizince, kterého státní zastupitelství nyní posílá k soudu za pokus o vraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletý Bulhar měl podle spisu napadnout ženu v noci na okraji Chebu, když šla za svým přítelem. Chvilku ji sledoval, pak jí zasadil ránu zezadu do hlavy. Žena po úderu začala křičet a utíkala směrem k silnici, kde ji agresor dohonil a znovu napadl.

„Opakovaně ji pak mlátil tupým předmětem do hlavy. Svého jednání zanechal poté, co poškozená sundala batoh ze zad, odhodila telefon a přestala se úplně hýbat,“ stojí v obžalobě.

Rodinná rvačka na českobudějovickém sídlišti Máj skončila pobodáním tří mužů

Krimi

Útočník sebral batoh i mobil a z místa odešel. Zraněnou ženu objevili dva muži z domu nedaleko silnice, kteří slyšeli ze tmy výkřik. „Ležela přímo na silnici. Trochu se hýbala a hrozně naříkala. Byla celá od krve, měla vyděšené oči a několikrát nám řekla, že umírá. Odnesli jsme ji ke krajnici, aby ji nepřejelo auto, a zavolali pomoc,“ uvedl jeden z dvojice svědků.

Napadená žena, která má navíc rakovinu a v té době měla za sebou nejdrastičtější fáze ozařování, si podle svých slov myslela, že ji chce muž zabít. „Bil mě vší silou. Už ta první rána byla hrozná. Nic přitom neříkal ani nevydával žádné zvuky. Jen mě tahal za batoh, který jsem měla na zádech,“ vypověděla žena později policistům.

Bohatý trestní rejstřík

Pomalu se prý smiřovala s tím, že ji útočník ubije. „Ze začátku jsem se snažila bránit. Pak mi došly síly a přestala jsem klást odpor. Bylo mi už všechno jedno,“ pokračovala poškozená.

V tu chvíli jí blesklo hlavou, že by útočník mohl chtít její batoh, za který ji předtím tahal. „Tak jsem ho sundala a odhodila pryč. Zároveň jsem položila na zem i telefon, který jsem měla v ruce. Ještě mě napadlo, že budu hrát mrtvou. Přestala jsem se úplně hýbat a svěsila hlavu. K tomu jsem sklopila oči, ale měla je stále otevřené,“ líčila žena dramatické okamžiky.

Dvojice podle policie brutálně zbila bezdomovce, pátrání ztížily roušky

Krimi

V tu chvíli ji útočník přestal bít. „Posvítil si na mě baterkou, pak sebral batoh s mobilem a odešel,“ dodala. Ještě několik minut zůstala nehybně sedět, ani nedutala. „Měla jsem strach, že je někde blízko a pozoruje, jestli jsem opravdu mrtvá. Později jsem si dodala odvahu. Pomalu jsem se zvedla a po čtyřech dolezla k silnici, kde jsem si lehla. Pamatuji si, že kolem projíždělo nějaké auto, tak jsem zmobilizovala všechny síly, klekla si a mávala rukama. Nezastavilo. Pak ke mně přišli ti dva muži a zavolali mi záchranku,“ uzavřela žena.

Útočníka kriminalisté zadrželi krátce po činu. Nejprve vše popřel. Později vypověděl, že čin spáchal, ale neví, jak se to stalo. Poslední jeho verze je, že si ho na zmlácení ženy najal krajan za odměnu 300 tisíc korun.

Obžalovaný muž má podle zjištění Práva bohatý trestní rejstřík. Naposledy byl odsouzen na 10 let za loupeže a bránu věznice opustil v listopadu 2018. Je také podezřelý z loupeže v Německu, kde na něj tamní soud vydal mezinárodní zatykač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám