Hlavní obsah

Předstírali výměnu kola, v kuklách pak přepadli auto s opavskými fanoušky

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Kriminalisté pátrají po skupině pachatelů, kteří o víkendu přepadli na Opavsku auto s fanoušky fotbalové Opavy. Řidič zastavil, aby pomohl u výměny kola jiného auta, závada však byla fingovaná. Vozidlo s fotbalovými fanoušky následně obestoupili muži v kuklách, rozbili skla a z kufru ukradli batoh.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v neděli krátce před sedmou hodinou odpoledne na silnici číslo I/57 za odbočkou na obec Jančí a před odbočkou na Březovou ve směru do Opavy.

„Dosud neznámí pachatelé v úmyslu užít násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí a zmocnit se cizí věci předstírali výměnu kola u odstaveného vozidla u krajnice,“ popsala mluvčí policie Pavla Welnová.

Podezřelým zastavil 35letý řidič Škody Octavia, který vezl fanoušky SFC Opava. „V tuto chvíli před i za stojící vozidlo fanoušků SFC Opava najela další vozidla. Z nich vystoupily osoby v kuklách a obestoupily vozidlo. Na octavii poškodily čelní sklo a rozbily okno,“ upřesnila mluvčí.

Škoda sedm tisíc

Pachatelé podle mluvčí také sebrali klíč ze zapalování a jeden z mužů otevřel zavazadlový prostor, odkud ukradl batoh s osobními věcmi. Uvnitř byla například mikina, klíče či peněženka s platební kartou uvnitř.

„Následně osoby v kuklách nastoupily do vozidel a z místa odjely směr Fulnek. Na místě bylo zajištěno několik stop, které budou po odborném zkoumání vyhodnoceny,“ uvedla Welnová.

Celková škoda je předběžně vyčíslená na zhruba sedm tisíc korun.

Kriminalisté případ vyšetřují s podezřením na loupež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku.

Policie neupřesnila, jestli se jednalo o útok spojený například s konflikty mezi fanoušky, nebo zda bylo složení osádky napadeného auta souhrou okolností.

„Opavští kriminalisté žádají řidiče, kteří v danou chvíli místem projížděli, aby je kontaktovali na tísňovou linku 158 nebo na čísle 974 737 651, případně pokud disponují nějakým kamerovým záznamem z vozidla, aby tento policii také poskytli,“ dodala mluvčí.

¨

Reklama

Výběr článků

Načítám