Hlavní obsah

Předposlední prázdninový víkend zemřelo při nehodách 10 lidí

ČESKÁ REPUBLIKA

Předposlední prázdninový víkend zemřelo na silnici nejméně 10 lidí. Další tři navíc zahynuli při nehodách v automobilových soutěžích a na kolejích. Lidé se na konci prázdnin vracejí z dovolených.

Článek

Sobotní nehody si vyžádaly dva mrtvé, oba motocyklisty. Ve Svitávce na Blanensku zemřel třicetiletý motocyklista. V úzké levotočivé zatáčce narazil do obrubníku chodníku a poté do stěny rodinného domu. Pětadvacetiletý motocyklista zahynul u Bílého Kostela na Liberecku, když se při předjíždění čelně střetl s protijedoucím vozidlem.

Do sobotní statistiky úmrtí se řadí i jednašedesátiletá cyklistka, která zemřela v plzeňské fakultní nemocnici na následky páteční něhody. na Rokycansku ji srazil nákladní vůz.

Dva lidé také zemřeli při automobilových soutěžích.  Na srazu tuningových aut na bývalém vojenském letišti v Hradčanech na Českolipsku zemřel chodec, řidič zahynul i při nehodě na zlínské Barum rallye.

Na konci prázdnin bývá více nehod

V neděli zahynulo na silnicích sedm lidí. Hned ráno při dopravní nehodě v Mikulově na Břeclavsku uhořel neznámý muž. Vjel na silnici do protisměru a poté do příkopu.

Dva mladíci z Prahy, jimž ještě nebylo 18 let, zahynuli časně ráno při nehodě mezi Kalištěm a Větrovem na Táborsku. S vypůjčenou škodovkou vyjeli mimo silnici a narazili do stromu.

V jižních Čechách také večer zemřela osmačtyřicetiletá spolujezdkyně. Řidič u Vimperku nezvládl v zatáčce řízení, dostal smyk a narazil do stromu. Při havárii se zranili další dva lidé.

Dvě ženy ve věku 47 a 49 let zemřely při dopravní nehodě, která se stala odpoledne u obce Trhomné na hlavním tahu z Plzně do Karlových Varů. Další tři lidé byli zraněni, z toho dvě ženy těžce. Všichni cestovali společně v jednom voze.

Na konci prázdnin provoz na silnicích o víkendech housne. Lidé se vracejí z dovolených, děti z prázdnin. Školní rok začíná příští pondělí 3. září.

Minulý víkend zemřelo při nehodách a haváriích 13 lidí. Vůbec nejtragičtější je první červnový víkend se 14 mrtvými.

Reklama

Související témata:

Související články

Po letu do příkopu řidič uhořel ve voze

V hořícím autě vyhasl život řidiče, který v neděli ráno u Mikulova na Břeclavsku na výjezdu z města k hraničnímu přechodu do Rakouska z neznámých příčin...

Výběr článků

Načítám