Hlavní obsah

Předbíhání ve frontě na lanovku na Klínovci skončilo bitkou

Právo, Novinky, pno, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Netradičním případem výtržnictví a ublížení na zdraví se od soboty zabývají policisté na západě Čech. Musí vyřešit spor kvůli předbíhání ve frontě na lanovku v areálu na Klínovci, který skončil až fyzickou potyčkou mezi lyžaři.

Článek

Incident začal ve frontě na třísedačkovou lanovku u sjezdovky Dámská v lyžařském areálu na Klínovci v Krušných horách. Do slovního sporu se dostal šestadvacetiletý mladík z Mělníka s otcem a synem z Kladna. 

"Mladý muž napomínal dva ruské lyžaře, aby u vstupu na lanovku nepředbíhali," řekl svědek incidentu. 

„Po slovní potyčce následovala rána lyžařskou hůlkou do přilby poškozeného. Poté co všichni vyjeli na vrchol lanovky a poté, co vystoupili, napadl útočník opět lyžařskou hůlkou poškozeného,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Zdeňka Papežová.

Napadený muž dostal úder do lyžařských brýlí. Otec se synem se pak do mladíka pustili bez servítek a osobitě mu dali najevo jejich názor na spor. Oba tloukli mladého muže hlava nehlava.

„Mladší z útočníků nato zvedl poškozeného do výše a udeřil s ním o zem. Napadený muž utrpěl několikanásobnou zlomeninu klíční kosti,“ doplnila Zdeňka Papežová. Zraněný lyžař se bude léčit několik týdnů.

"Přítelkyně napadeného mladíka přivolala policii, která Rusy dohonila a zavřela," sdělil provozovatel lanovky ze společnosti provozující lanovku Martin Píša.

Reklama

Výběr článků

Načítám