Hlavní obsah

Pražskému Hlavnímu nádraží vyhrožoval uklízeč

– PRAHA

Devětačtyřicetiletého uklízeče z pražského Hlavního nádraží policie podezírá z výhrůžných anonymních telefonátů, kvůli kterým bylo nádraží během letošního března několikrát vyklizeno. Muž původem ze Slovenska se tak pravděpodobně mstil osobám, se kterými se dostal do sporu.

Foto: archiv o. s. Patříme k sobě

Dřevěné luky šly z ruky do ruky.

Článek

"Policejní rada proti muži, který se v minulosti léčil na psychiatrii, zahájil ve středu trestní stíhání pro trestný čin šíření poplašné zprávy," informovala ve čtvrtek mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Na jeho stopu se kriminalisté dostali prověřováním a postupným zužováním okruhu podezřelých osob z nádraží. "Tady se pohyboval v průběhu dní celou řadu hodin, a tak mu nebyla cizí žádná ze zde trvaleji se zdržujících osob. S těmi se dobře znal a s některými i přátelil. Našli se ale i tací jedinci, se kterými měl spory, a tak se jim snažil pomstít právě anonymními telefonáty," míní policisté.

Série výhrůžných telefonátů

Podle jejich podezření zadržený Slovák volal na tísňovou linku poprvé 23. března, kdy tvrdil, že v prostorách nádraží umístil několik bomb. Ještě ten samý den ale později upřesnil, že výbušnina exploduje ve 13. hodin. Policie po důkladné prohlídce, zastavení provozu na nádraží i jeho vyklizení zkonstatovala, že anonym si vymýšlel.

"O tři dny později se ozval znovu. Bomba měla být uložena ve skřínce v úschovně zavazadel. Den nato kolem sedmé ranní pak řetěz telefonátů na linku 112 ukončil sdělením, že to na Hlavním nádraží prostě bouchne," popsala Miklíková výhrůžné telefonáty.

Muži v minulosti již několikrát trestanému nyní v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám