Hlavní obsah

Požár štěpky zaměstnává od neděle na Olomoucku desítky hasičů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kozlov

Desítky profesionálních a dobrovolných hasičů z širokého okolí zaměstnává od neděle rozsáhlý požár štěpky v Kozlově na Olomoucku. „Aktuálně máme na místě ještě pět jednotek hasičů, které doutnající štěpku odváží na volné prostranství, rozhrabují a hasí,“ informovala Právo v pondělí odpoledne mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár štěpky na Olomoucku zaměstnal desítky hasičů.

Článek

Halda materiálu naskladněná až do výšky 10 metrů o hmotnosti přes 7,5 tisíce tun začala podle ní doutnat v neděli před polednem. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že štěpka v jednom z nepřístupných míst hoří plamenem. K ohnisku se museli prořezat motorovými pilami a následně pak zahájili hasební práce,“ uvedla mluvčí.

Kvůli hlubokým ohniskům byl podle ní doutnající a znehodnocený přírodní materiál odvážen těžkou technikou na volné prostranství, kde jej hasiči rozhrabávali a prolévali vodou. Jen za neděli takto odvezli 200 tun štěpky.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár štěpky provázel hustý kouř.

„Práce pokračovaly během celé noci i v pondělí, kdy bylo rozhodnuto o rozdělení haldy na dvě části, aby se zamezilo skrytému šíření požáru,“ konstatovala Balážová.

Zásah podle ní po celou dobu provázel hustý kouř, který směřoval i do blízké obce. Lidem z okolí bylo doporučeno, aby nevětrali a měli zavřená okna. „Vodu jsme dopravovali kyvadlově z přírodního zdroje, a to z lomu Výkleky,“ doplnila mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve věznici na Borech uhořel muž

Kriminalisté vyšetřují smrt muže ve věznici na Borech. K jeho úmrtí došlo v noci na dnešek. Podle informací Práva měl muž uhořet. Jakým způsobem k tomu došlo,...

Výběr článků

Načítám