Hlavní obsah

Požár domu vyhnal obyvatele na ulici, policie zadržela podezřelého

– Klatovy
Právo, zaš

Patnáct lidí bylo v úterý večer evakuováno z bytového domu v Kolinci na Klatovsku, ve kterém vypukl rozsáhlý požár. Policie ve středu nevyloučila, že byl založen úmyslně. Na místě zadrželi policisté muže a vyslýchají ho.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči likvidují požár bytového domu v Kolinci na Klatovsku.

Článek

Požár vypukl v podkrovním bytě krátce před dvacátou hodinou. Po chvíli se plameny rozšířily i na střechu budovy. Na místo ihned vyjelo devět hasičských jednotek ze širokého okolí.

„Hasiči z domu evakuovali patnáct osob. Dvanáct z nich našlo ubytování u příbuzných, dalším třem bylo poskytnuto náhradní ubytování v nedalekém jindřichovickém zámku,“ sdělil Právu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Hasiči podle Poncara vyhledali skrytá ohniska termokamerou. Z jednoho bytu navíc museli vynést i dvoukilovou propanbutanovou láhev.

Policie zadržela podezřelého muže

Příčina neštěstí je v šetření. Vyšetřovatelé na místo povolali služebního psa vycvičeného na vyhledávání akcelerantů hoření i odborníka na elektroinstalace. Jednou z možností je, že požár způsobila zapálená svíčka. Policie ale pracuje i s variantou, že byl požár založen úmyslně. Ve středu proto vyslýchala muže, kterého na místě zadržela.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Změnila se situace, možná to někdo založil i úmyslně

„Podezřelý muž byl nalezen deset minut před dvaadvacátou hodinou. Policisté jej zadrželi a převezli do policejní cely,“ uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Bližší informace strážci zákona i s ohledem na probíhající vyšetřování neposkytli. Prozatím věc šetří jako přečin obecné ohrožení z nedbalosti. Není vyloučeno, že při dalších zjištěních čin překvalifikují. Případnému pachateli může hrozit až několikaletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám