Hlavní obsah

Požár bytu na sídlišti v Plzni způsobil elektrický zkrat, policie případ odložila

Právo, pab
Plzeň

Žádný úmysl ani nedbalost, ale elektrický zkrat způsobil loni v červenci požár bytu ve třetím patře osmipodlažního paneláku na plzeňském sídlišti Lochotín, při kterém se zranilo pět lidí a desítky jich záchranáři z domu evakuovali. Kriminalisté případ odložili.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Požár panelového domu v Plzni

Článek

„Policisté případ odložili, neboť v průběhu vyšetřování nezjistili žádné skutečnosti, které by nasvědčovaly spáchání trestného činu,“ řekla Právu mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová.

Podle ní byla příčinou požáru technická závada na elektrozařízení. „Znalci vyloučili úmyslné zapálení i nedbalostní jednání,“ doplnila mluvčí.

Byt na sídlišti v Plzni polykaly plameny, lidé bušili na poplach do topení

Krimi

Nepotvrdilo se tak původní podezření nájemníků, že oheň založila majitelka jednoho z bytů, která trpí psychickými problémy a u níž už jednou v bytě hořelo.

Požár se loni v červenci rozšířil postupně na celkem čtyři byty, zásah hasičů trval několik hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na sídlišti v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

Jedna z obyvatelek domu Právu tehdy řekla, že na požár upozornily rány do ústředního topení. „Sousedé bouchali na poplach. To už byla chodba zakouřená. Běžela jsem rychle po schodech dolů. Bydlí tady také rodiny s malými dětmi, všichni z domu utíkali,“ dodala svědkyně.

Reklama

Související články

V Ejpovickém tunelu vzplál vagon

Desítky hasičů vyjížděly v úterý večer do Ejpovického tunelu u Plzně k požáru rychlíku jedoucího v tubusu ve směru z Plzně do Prahy. Záchranáři na místě...

Výběr článků

Načítám