Hlavní obsah

Pošta varuje před podvodníky žádajícími zaplacení nedoplatku SIPO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta varuje své klienty před podvodníky, kteří osobně nebo prostřednictvím falešného e-mailu mohou zkoušet vylákat od lidí zaplacení údajného nedoplatku služby SIPO. Lidé by na tyto výzvy neměli v žádném případě reagovat. Pošta v této souvislosti podává i trestní oznámení na neznámého pachatele, uvedla její mluvčí Marta Selicharová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

ilustrační foto

Článek

Podle Selicharové někteří lidé využívající službu SIPO dostali v uplynulých dnech výzvu k zaplacení údajného nedoplatku prostřednictvím e-mailu, který byl odeslán z adresy doplatkysipo@seznam.cz. Člověk, který zaplacení nedoplatku požaduje, se podle mluvčí podepisuje jako Lubomír Franek.

"Pošta žádá své klienty, aby e-maily tohoto typu ignorovali a žádné peníze neposílali," uvedla mluvčí a doplnila, že lidé, kteří tento e-mail dostali, ho mají přeposlat na adresu info@cpost.cz.

Pošta současně zaznamenala i několik oznámení o tom, že domy obcházejí lidé, kteří se vydávají za její zaměstnance a osobně se snaží z lidí vylákat úhradu nedoplatků SIPO. Podle mluvčí ale nejde o zaměstnance pošty a lidé ani v tomto případě by jim neměli peníze dávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám