Hlavní obsah

Poslanec u havarovaného vozu na D7 tvrdil, že neřídil. Zkoušku na alkohol odmítl

Na dálnici D7 u Prahy v neděli ráno havaroval vůz, který patří poslanci sociální demokracie Štěpánu Stupčukovi. Když na místo dorazila policie, ačkoliv byl u rozbitého vozu pouze on sám, tvrdil, že neřídil. Kdo auto naboural, odmítl říci a odmítl také dechovou zkoušku, uvedla v úterý televize Nova.

Foto: ČTK

Štěpán Stupčuk

Článek

Policisté se s tímto vysvětlením spokojili. Televize ale tvrdí, že podle svědků byl poslanec opilý a do dálničního značení sám narazil.

Nehoda se stala na sjezdu na Tuchoměřice, řidič podle Novy nezvládl řízení, vylétl ze silnice a přitom si poničil tři pneumatiky, tomu také odpovídaly stopy z nehody. Na místě také zůstaly některé díly, například zbytek zrcátka, jehož výrobní číslo odpovídá typu vozu poslance.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na nehodu upozornili televizi Nova diváci. Poslanec byl podle nich opilý a sám auto řídil. Policistům ale tvrdil, že vůbec neví, jak se jeho auto na místě nehody ocitlo, a dechovou zkoušku odmítl. Policisté se s tím spokojili a to i přesto, že nehodu vysvětloval velmi podivně.

"To, jakým způsobem auto bylo poškozeno a kdo vozidlo řídil, se v současné době vyšetřuje," uvedla mluvčí policie. Na otázku, jak nehodu vysvětlil, odpověděl mluvčí takto: "To je taktéž věcí vyšetřování. Vlastník vozidla policistům řekl, že on auto neřídil."

"Já vám můžu sdělit pouze to, že v tuto chvíli je ta věc prošetřovaná dopravním inspektorátem, že jsem vlastníkem toho vozidla. To je všechno, co vám můžu v tuto chvíli vyjádřit," řekl poslanec televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám