Hlavní obsah

Porodníkům na sále přidělala práci panenka v baby-boxu

Novinky, pno
ZLÍN

Nečekanou situaci museli během posledního dne loňského roku řešit zdravotníci ve zlínské nemocnici Tomáše Bati. Během práce na porodních sálech oznámil hlídací systém vložení dítěte do baby-boxu v areálu nemocnice. Sestra našla ale ve speciálním zařízení panenku věnovanou prvnímu občánkovi roku 2008.

Článek

„Kolem druhé hodiny odpoledne panenku někdo zřejmě v dobrém úmyslu dal do baby-boxu se vzkazem: Dárek pro první holčičku narozenou v této nemocnici v roce 2008. I když je panenka krásná, dotyčný si asi neuvědomil, že tím může způsobit problémy,“ řekla mluvčí zlínské nemocnice Karla Havlíková.

„Baby-box šla zdravotní sestra otevřít a hračku vyndat. V té době jsme měli hodně práce na porodních sálech, takže dárce zbytečně odvedl personál od důležitých povinností. Navíc – pokud by některá maminka chtěla v tu dobu do schránky opravdu vložit dítě, kvůli jeho zablokování panenkou by to nešlo,“ doplnila Havlíková.

Panenka našla brzy nové majitele. Zdravotníci z porodnice ji věnovali dvojčatům Julii a Radkovi Adamíkovým, která se narodila jako první děti letošního roku v krajské nemocnici.

Baby-box byl ve zlínské krajské nemocnici zprovozněn jako pátý v České republice loni 6. prosince. Je umístěn zvenčí v přední části areálu nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám