Hlavní obsah

Popáleniny žena nepřežila

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popáleniny na 80 až 90 procentech těla utrpěla v sobotu pětapadesátiletá žena z Třince-Starého Města na Frýdecko-Místecku. Hasiči našli její tělo v plamenech bytu na Jablunkovské ulici.

Článek

K požáru bytu ve druhém podlaží dorazili nejprve profesionální i dobrovolní hasiči z Třince. „Uvnitř bytu nalezla jednotka jednu osobu a do příjezdu záchranné služby jí dávala první pomoc,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Faster.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byla pacientka při příjezdu sanity v bezvědomí. „Popáleniny žena měla na zádech, hrudníku, krku, horních i dolních končetinách. Zasažen byl také obličej a dýchací cesty,“ popsal s tím, že lékařka musela popálené ženě, která byla v přímém ohrožení života, zajistit dýchací cesty intubací a připojit ji k umělé plicní ventilaci. „Záchranáři zraněné zajistili dva žilní vstupy, začali podávat léky a infúzní roztoky a také ošetřovat popálené plochy.“

Pacientku v kritickém stavu transportoval vrtulník letecké záchranné služby na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Krátce po startu stroje však došlo k selhání krevního oběhu a zástavě srdce. Žena musela být posádkou resuscitována. Po chvíli se leteckým záchranářům podařilo obnovit srdeční akci, ukázalo se však, že pouze na přechodnou dobu,“ informoval Huml.

Během letu totiž nastala po chvíli druhá zástava oběhu a snaha o záchranu života pacientky pokračovala. „Za pokračujících oživovacích pokusů byla žena přepravena na urgentní příjem fakultní nemocnice, kde však rozsáhlým zraněním podlehla,“ řekl mluvčí záchranářů.

Předběžná výše škody, kterou požár v bytě nadělal, je 20 tisíc korun. Proč vůbec začal oheň hořet je stále předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám