Hlavní obsah

Policisty omámil marihuanovým kouřem a v autě jim pak nabídl peníze

Praha

Třiatřicetiletý Kazach se snažil zmizet v jednosměrných ulicích Prahy policejní hlídce. Důvod byl jasný hned po zastavení, když se na muže zákona vyvalil dým marihuanového kouře. Při převozu na služebnu navíc hlídce nabízel úplatek, aniž tušil, že ho nahrává kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Jsme mladí kluci, kolik chcete? Ptal se zadržený policistůVideo: Policie ČR

 
Článek

Volkswagenu Bora si v pražských ulicích všimli policisté minulou sobotu po půlnoci, policejní mluvčí Tomáš Hulan o něm informoval tento pátek.

„Řidič se snažil policistům zmizet z dohledu až tak vehementně, že naopak na sebe upozornil. Opakovaně málem vjel v jednosměrkách okolo ulice Osadní do protisměru. Navíc měl problém s odbočením do ulice U Průhonu, do které se málem takzvaně nevešel,“ popsal Hulan.

Po zastavení bylo jeho provinění poměrně jasné. Vůně marihuany iniciovala test na přítomnost drog, který podezření potvrdil. Cizinec si proto přestoupil z volkswagenu do policejního auta a společně s policisty zamířil na služebnu.

Za 5000 šest let  

„Kazach tušil, co bude následovat, a snažil se svůj osud za každou cenu zvrátit, a to doslova. Proto nabídl policistům finanční obnos ve výši 5000 korun, aby jeho pochybení dále neřešili v oficiální rovině,“ konstatoval mluvčí.

„Jsme mladí kluci, co pro vás můžu udělat? Kolik chcete, 5000, abychom to vyřešili,” řekl cizinec po svém zadržení.

Takové řešení bylo ovšem pro policisty nepřijatelné. Vyšetřovateli tak nezbylo nic jiného než řidič obvinit jak z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, tak i podplácení. Za mřížemi může strávit až šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám