Hlavní obsah

Policisté zkontrolovali a vyprovodili Dány z diskotéky, v pátek z Prahy zmizí úplně

– Praha • Aktualizováno
Právo, Stáňa Seďová

Pražským policistům v pátek končí noční můra v podobě osmi tisíc Dánů, kteří v Praze řádili, ničili, prali se a hlavně pili, co mohli. Ve čtvrtek hodinu po půlnoci na opilé nezletilé studenty udělalo 50 policistů razii v Karlových Lázních.

Zátah policie v Karlových lázníchVideo: Novinky

 
Článek

Během noci na čtvrtek dvě skupiny po padesáti policistech prošli 33 barů a diskoték na Starém Městě a zkontrolovali 700 osob. Kromě zloděje, tří mužů, kteří přechovávali drogy, dvou nelegálně pobývajících cizinců, lapili také 15 opilých mladistvých, z nichž bylo dvanáct právě z Dánska.

Vrcholem akce s názvem Praha byl pak zátah na klub Karlovy Lázně, u kterého nechyběla ani kamera redakce novinek.cz. Padesát policistů zhruba hodinu po půlnoci vstoupilo do podniku na Novotného lávce a pustili se do kontroly návštěvníků všech čtyř pater klubu.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Policisté při kontrole mladistvých

Převážně mladé lidi početné komando policistů nejprve vyděsilo a z přístroje na zkoušku alkoholu, který putoval do úst všem, kteří měli v dokladech uvedeno méně než osmnáct let, také nebyli zrovna nadšení. A i když se v klubu nedopouštěli žádné jiné nekalé či trestné činnosti, pár jich v policejních sítích uvízlo.

Lapili 12 opilých nezletilých Dánů

„Odhalili jsme patnáct mladistvých osob pod vlivem alkoholu, dvanáct z nich byli dánští studenti, zbylí tři pak Češi. Všem bylo okolo sedmnácti let. Nejvyšší naměřenou hodnotu alkoholu v krvi měla překvapivě dívka. Té přístroj ukázal 1,45 promile,“ informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Všichni přistižení, kteří nelegálně v klubu Karlovy Lázně popíjeli, byli vykázáni ven. Ale ani jejich starší krajané se v průběhu tohoto týdne, kromě nadměrné konzumace alkoholu, ničeho závažnějšího nedopustili. Zřejmě na ně zafungoval tlak ze strany pražských strážců zákona.

„Na základě událostí z minulého týdne, týkajících se výtržností a napadání, jež měli na svědomí dánští turisté, přijala policie adekvátní opatření, která byla evidentně tak efektivní, že s nimi v tomto týdnu už nebyl vesměs žádný problém,“ vyhodnotil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám