Hlavní obsah

Policisté z Bruntálu lovili taserem pštrosa

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samici pštrosa museli sobotu odpoledne chytat v ulicích Bruntálu tamní policisté. Dospělý pták utekl z ohrady poškozené silným větrem, a to z farmy vzdálené asi 15 kilometrů od města.

Foto: Policie ČR

Zadržený pštros

Článek

Pštrosa zahlédli lidé v Zeyerově ulici. „Zvíře se pohybovalo od obchodního domu směrem na sídliště, a to v době, kdy zde bylo velké množství osob. Policisté zajišťovali bezpečnost obyvatel a pštrosa začali směřovat do zahrádkářské kolonie,“ popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že současně policisté kontaktovali veterináře. Jenže jeho pomoci se kvůli zaneprázdněnosti nedočkali, a tak museli jednat sami.

„Zvíře zahnali do bezpečného prostoru, který z jedné strany zatarasili vozidlem a z druhé strany jim poskytli místní zahrádkáři kus pletiva. Následně po konzultaci s odborníky byl použili k zajištění zvířete taser, který pštrosa na chvíli paralyzoval,“ nastínila a dodala, že těch pár chvil stačilo, aby policisté ptákovi svázali nohy.

„Ulovené zvíře si v nezraněném stavu převzal majitel,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám