Hlavní obsah

Policisté stříleli po ujíždějícím řidiči. Ten pak skončil u psychiatra

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Dramatická honička mezi policií a zdrogovaným řidičem se odehrála v sobotu na Bruntálsku. Jak ve středu sdělila mluvčí policie Pavla Jiroušková, řidič nereagoval na výzvu silniční hlídky a začal ujíždět. Při zatýkání cizinec lehce zranil dva policisty a nakonec vypověděl, že vůbec neví, jak se ocitl v České republice. Policie nyní čeká na závěry psychiatra.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté začali ujíždějící auto pronásledovat poté, co řidič nechtěl zastavit. „Rychlost vozidla přesáhla v některých úsecích 150 km/hod. Řidič přejel několikrát do protisměru a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Řidič na policisty najížděl, dva z nich utrpěli lehké zranění a ujíždějící řidič také poškodil jedno ze služebních vozidel,“ dodala mluvčí.

Dodala, že policisté pro zastavení vozidla použili služební zbraň a prostřelili mu pneumatiku. Auto následně havarovalo.

Test na přítomnost drog byl u řidiče pozitivní. Řidič policistům při výslechu řekl, že vůbec neví, jak se dostal do České republiky. „Bylo zjištěno, že muž se v zahraničí léčí několik let s psychickými problémy. Za účelem zjištění motivu protiprávního jednání a jeho psychického stavu bude přibírán soudní znalec,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám