Hlavní obsah

Policisté pochytali aktéry rvačky mezi skiny a anarchisty

Novinky, Barbora Silná, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Liberečtí kriminalisté zadrželi dva mladíky ve věku 17 a 18 let, které považují za hlavní aktéry úterní bitky mezi skiny a anarchisty v liberecké restauraci Černý kůň. Během incidentu někdo z chumlu holohlavců bodl do břicha 28letého anarchistu a pořezal 17letého chlapce.

Článek

Mladšího z dvojice zadržených skinů policejní rada obvinil z trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání. Staršímu sdělil obvinění z výtržnictví, násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod občanů.

"V restauraci nakreslil na dřevěné obložení německou orlici se symbolem hákového kříže," vysvětlila důvod jeho posledního obvinění mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Kromě toho kriminalisté zajistili nůž, kterým byli dva účastníci rvačky poraněni, a další předměty jako tonfu a řetěz.

Útočníci jsou stíháni na svobodě

Podle všeho devět skinů napadlo v úterý večer v restauraci pětici anarchistů, kteří seděli u stolu. Útočníci se po incidentu rozutekli. Tři z nich policisté pochytali ještě na ulici. Ty obvinili z výtržnictví. Později se na policii přihlásil čtvrtý, 17letý mladík, kterého zřejmě trápilo svědomí. "V jeho případě dosud nebylo rozhodnuto o právní kvalifikaci, protože jeho výslech ještě nebyl ukončen," upřesnila v pátek odpoledne Suchánková.

Všichni jsou stíháni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám