Hlavní obsah

Policisté navrhli obžalovat motorkáře, který srazil policistku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Šumperští policisté ukončili vyšetřování případu z loňského 18. října, kdy pětatřicetiletý motorkář pod vlivem drog v Mohelnici v rámci silniční kontroly srazil a zranil policistku. Státnímu zástupci policie podala návrh na obžalobu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný motorkář na Šumpersku vjel přímo do policistkyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muži nyní za násilí proti úřední osobě, nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí až šestileté vězení,“ řekla Právu v pondělí šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Incident se odehrál v Družstevní ulici v Mohelnici, kde policisté řidiči motocyklu naměřili rychlost 92 km za hodinu, a proto ho policistka vyzvala k zastavení.

Sestavený motocykl

Řidič reagoval nejprve zpomalením jízdy. Ve vzdálenosti zhruba dvou až tří metrů před policistkou však zprudka přidal plyn a ve snaze z místa ujet zpříma na policistku najel a pak havaroval. Policisté jej na místě zadrželi a na pomoc ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Oba účastníci byli po prvotním ošetření přepraveni k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice. Policistka byla po ošetření propuštěna do domácího léčení.

Motorkář nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění. K jízdě užil neregistrovaný motocykl, který jak sám uvedl, si podomácku sestavil z různých dílů. Na motocykl připevnil registrační značku, kterou dle svého vyjádření dříve našel a ponechal si ji. Navíc řídil pod vlivem drog. Při kontrole byly u něj dále nalezeny a zajištěny také obaly obsahující sušenou rostlinnou hmotu a bílou krystalickou látku, pravděpodobně pervitin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám