Hlavní obsah

Policista v civilu a s majáky v soukromém autě zastavil řidiče a chtěl pokutu. Trest nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Příslušník cizinecké policie, který v soukromém autě na Mělnicku zastavil řidiče, nespáchal trestný čin. Novinkám to řekla mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová. Případ byl předán řediteli cizinecké policie, který ale nemůže rozhodnout o potrestání, protože policista mezitím odešel do civilu.

Muž v modré fabii na Mělnicku zastavil řidiče a vyžadoval pokutuVideo: Pro Novinky Jiří Kopřiva

 
Článek

„Generální inspekce bezpečnostních sborů vyhodnotila, že se policista zařazený na ředitelství cizinecké policie nedopustil žádného trestného činu. Jeho jednání má znaky kázeňského přestupku, a proto byl případ předán nadřízenému funkcionáři k projednání,“ řekla Nguyenová.

Muž však již u policie nepracuje. „Policista si podal žádost o propuštění ze služebního poměru a na konci dubna odešel. V kázeňském řízení ho proto není možné řešit,“ doplnila mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Případ chtěla policie řešit v kázeňském řízení už na počátku, ale nakonec se rozhodla, že počká na rozhodnutí inspekce.

Měl zaplatit pokutu

Policista jel v březnu v soukromém autě s majáky a na Mělnicku zastavil řidiče, který vše natočil na kameru. Na videu natočeném u obce Medonosy je vidět, jak autora záznamu předjede modrá Škoda Fabia s majáky za zadním oknem a řidiče zastaví. Následně k řidiči podle jeho slov přišel muž, který tvrdil, že je policista, což prý dokládal máváním nějakou kartičkou s nápisem „policie“. Po šoférovi chtěl, aby zaplatil pokutu za několik přestupků.

Řidič zaplatit odmítal a muži řekl, že se obrátí na tísňovou linku, aby si ověřil jeho příslušnost k policii. Na to však muž nepočkal a rychle z místa zmizel. V autě měl majáky v přední i zadní části vozu. Policie později potvrdila, že jde o příslušníka cizinecké policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám