Hlavní obsah

Policista sexuálně obtěžoval dívku

– PRAHA
Novinky, Pavel Blažek

V noci na středu pražský policista sexuálně obtěžoval pomocí zprávy SMS dvacetiletou dívku. Zprávě SMS předcházel střet se třemi policisty v Praze 1 v ulici Na Poříčí.

Foto: Petr Kiška

Ostrau der Kulturpunkt festival v Minikině

Článek

"Jeden z nich měl služební číslo 302746. Zastavili mě se slovenským přítelem asi půl hodiny po půlnoci. Policisté se chovali výhružně. Příteli Mirovi nadávali, že je Slovák. Mně přikázali zvednout nedopalek cigarety, který jsem zašlápla a odnést ho do koše přes ulici," popsala mladá čtenářka chování policistů. Uvedla, že se obávala policistům vydat občanský průkaz.

"Řekla jsem, že budu mít teprve patnáct let. Chtěli, abych jim sdělila číslo svého mobilního telefonu. Propustili nás, až když jsem číslo dala," popsala čtenářka noční zkušenost. Ke svému údivu ráno zjistila, že má na mobilu následující text: "Podle paragrafu 58 musíte písemně odpovědět na SMS. Možný trest je 24 až 48 hodin povinné soulože s odesílatelem."

Čtenářka se nyní obává, že ji policisté vyhledají pomocí jejího mobilu pod nějakou kriminální záminkou a budou na ní zmíněný trest vynucovat. Ve snaze ochránit svou bezpečnost dala redakci k dispozici bližší údaje o osobách a události i s číslem mobilu, ze kterého byla zpráva SMS odeslána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám