Hlavní obsah

Policista nechal ve Žďáru služebního psa v rozpáleném autě. Zvíře uhynulo

Žďár nad Sázavou

Generální inspekce bezpečnostních sborů se zabývá úhynem služebního psa ve Žďáru nad Sázavou, kterého měl v pondělí nechat policista v autě. Pes kvůli horku uhynul. Svědci se snažili psovi pomoct, ale bohužel neúspěšně.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval ve středu server blesk.cz s odkazem na svědky. Ti uvedli, že čtyřletý německý ovčák mohl být v autě zavřený až dvě hodiny. Teploty přitom dosahovaly 30 °C.

Žena chtěla najít majitele, když se jí to nedařilo, snažila se psovi dát vodu přes škvíru v okně. Až poté přišel psovod a přijela také policejní hlídka. Psa sice převezli na veterinu, ale zachránit už jej nedokázali.

„Došlo k úhynu služebního psa Alexe. Je to pro nás smutná událost. Byla nařízena soudní pitva k určení přesné příčiny úhynu psa. Veškeré další prověřování je v kompetenci GIBS,“ sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Seniorka v Ostravě nechala psa zavřeného v autě v 60 stupních

Krimi

Jednalo se o čtyřletého psa vycvičeného ke kynologickým činnostem u policie.

Zvíře bylo podle mluvčí v soukromém autě kynologa, který byl v době tragédie po službě na cestě domů.

Policie další podrobnosti k okolnostem případu s odkazem na inspekci nesdělila, ani není zatím jasné, zda se sám kynolog k úhynu psa vyjádřil.

„Mohu potvrdit, že si Generální inspekce bezpečnostních sborů převzala tento případ a momentálně se jim zabývá,“ řekla Novinkám mluvčí inspekce Ivana Nguyenová s tím, že na podrobnější informace je příliš brzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám