Hlavní obsah

Policista narazil se služební motorkou do stromu, na místě zemřel

Právo, hon
Nový Jičín
Aktualizováno

Smrtelnou nehodu policejního motocyklu vyšetřují policisté na Novojičínsku. Dvaatřicetiletý policista zemřel po nárazu do stromu. Havárie se stala v úterý, policie o ní informovala na základě dotazu Práva až ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve večerních hodinách nedaleko obce Rybí. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že motocyklista vyjel mimo komunikaci, načež stroj narazil do stromu. Při havárii utrpěl službu konající policista zranění, kterým podlehl,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

„Na místě události krátce po nehodě zastavila posádka rychlé zdravotnické pomoci, která okolo projížděla v rámci jiného zásahu, a to i s pacientem na palubě vozidla. Na pomoc následně dorazil vyslaný tým rychlé lékařské pomoci a vrtulník,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Muž utrpěl mnohočetná zranění

Dvaatřicetiletý motocyklista nejevil po nehodě známky života. Ihned bylo zahájeno poskytování první pomoci a neodkladná resuscitace.

„Záchranáři se za podpory léků a přístrojového vybavení snažili několik desítek minut obnovit činnost pacientova srdce. Veškerá snaha o záchranu však byla marná. Mnohočetná poranění, která utrpěl, byla neslučitelná se životem. Zasahující lékaři byli nakonec nuceni konstatovat smrt postiženého,“ doplnil mluvčí záchranky.

Podle mluvčí policie policista nejel k žádnému případu, ale havaroval během standardního výkonu služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám