Hlavní obsah

Policie zatkla lupiče, který přepadl banku s pistolí v ruce

Právo, Aleš Honus
Opava

Policistům se podařilo dopadnout muže, který na počátku dubna přepadl pobočku Komerční banky v Opavě. Čtyřiatřicetiletý muž z Novojičínska byl v minulosti už za podobnou trestnou činnost odsouzen. Policie podala návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K dopadení muže přispěla pomoc médií, která zveřejnila záběry z bezpečnostních kamer. Loupež se odehrála v úterý 3. dubna v pobočce banky v Olomoucké ulici. Lupič, který byl ozbrojený pistolí, si odnesl několik desítek tisíc korun.[celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Policisté prověřovali alibi několika desítek osob a zároveň zveřejnili i videozáznam z místa činu. „Výzvu zveřejnilo několik médií a výsledek se dostavil. Policistům zavolala jistá osoba a dala jim tip. Kriminalisté vše řádně prověřili a tento týden ve středu si pro podezřelého došli do místa jeho bydliště,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Obviněnému muži hrozí až osm let vězení. „Jeho zadržení proběhlo hladce. Dalo by se říci, že byl i mírně překvapen. Muž s policisty spolupracuje. Co se týká odcizených peněz, ty s největší pravděpodobností použil pro svou potřebu,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám