Hlavní obsah

Policie zadržela republikána Sládka, měl dělat nepovolenou kampaň

Právo, Novinky, ok, koc
Chomutov

Policie v pátek večer v Chomutově zadržela předsedu republikánské strany Miroslava Sládka a kandidáta strany Tomáše Fraňku. Na Facebooku strany na to upozornil místopředseda strany Karel Fleischer. Sládek měl údajně ve městě dělat kampaň, která je však volebním zákonem již zakázaná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Sládek u nedávného soudu v Praze, kde se soudila studentka se školou kvůli nošení hidžábu.

Článek

„Chomutovská policie odvlekla pana předsedu Miroslava Sládka a Tomáše Fraňka, který je také naším kandidátem z ulice Mostecká v Chomutově na služebnu s tím, že dělají propagaci strany. Přijelo pro ně devět policejních aut,“ uvedl Fleischer. Na zásah upozornil server denik.cz.

Podle vyjádření strany Sládek před restaurací v poklidu hovořil s lidmi. Oba muži následně měli být u výslechu a kolem půlnoci byli propuštěni.

Krajská policejní mluvčí Alena Bartošová incident v souvislosti s volbami v Chomutově potvrdila, konkrétní však nebyla. „Celou věc šetříme," uvedla.

Sládek se v Ústeckém kraji pokouší o návrat do velké politiky. V poslanecké lavici zasedal v období 1992 a 1996 až 1998. Byl starostou brněnské části Útěchov (2003 až 2004). Opakovaně neúspěšně kandidoval na prezidenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám