Hlavní obsah

Policie v Praze hledá německého turistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie v pátek vyhlásila pátrání po pohřešovaném občanu Spolkové republiky Německo Rolandu Joosovi (74). Muž přijel do Prahy v sobotu 22. května se skupinou německých turistů do Prahy a od té doby se po něm slehla zem.

Foto: Milan Haluška
Článek

Němečtí turisté vystoupili z autobusu v ulici Jelení, poblíž Pražského hradu, a měli se vydat na společnou prohlídku. Průvodkyně tady naposledy pohřešovaného zahlédla.

Po vyhlášení pátrání policie zjistila, že dva dny po Joosově zmizení někdo dvakrát vybral z jeho účtu peníze u bankomatu v Melantrichově ulici v Praze. Policii se ovšem nepodařilo zjistit, kdo peníze vybíral.

Roland JOOS

Roland Joos je 178 centimetrů vysoký, má šedé oči, šedivé krátce střižené vlasy a nosí knír. Na sobě měl šedou košili, světlešedou vestu bez rukávů, šedé pumpky, šedé ponožky a hnědé šněrovací boty.

Nesl velkou brašnu s fotoaparátem, objektivy a teleskopickou hůl. Pohřešovaný má na levém koleni a na břiše jizvy po operaci a na jedné ruce mu chybí kousek posledního článku prstu.

Policisté se proto obracejí na svědky, kteří by mohli pomoci při pátrání po ztraceném německém turistovi, aby se obrátili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám