Hlavní obsah

Policie v Česku i Rakousku pátrá po Plzeňanovi a jeho dvou dětech. Matka je už rok neviděla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Už rok prchá před ženou a zákonem osmatřicetiletý Plzeňan Robert Andreš se svými dvěma syny ve věku šesti a deseti let. Otec nerespektuje rozhodnutí rakouského soudu o svěření synů do péče matky a byl na něj vydán zatykač pro únos. Podle policie se pohybuje v Plzni a okolí. Uvedla to ve středu policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Foto: Policie ČR

Robert Andreš na nedatovaném policejním snímku

Článek

„Otec je obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Dále byl na hledaného vydán dne 15. května 2014 rakouským soudem v Linci evropský zatykač pro trestný čin únos dětí," uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Matka oba chlapce podle policie naposledy viděla loni v červnu. „Operativním šetřením bylo zjištěno, že hledaný se pohybuje v Plzni a okolí. Může jezdit osobním vozem Ford Mondeo modré barvy s registrační značkou RO-462CW nebo modrým vozem Volkswagen Passat značky RO-344CV," dodala mluvčí.

Robert Andreš se narodil 13. července 1975, je střední postavy, má modré oči a krátce střižené hnědé vlasy. Mladší ze synů, Rafael, je střední postavy, vysoký asi 120 centimetrů, má modré oči a krátké hnědé vlasy. Starší z chlapců, Andreas, je střední postavy, vysoký asi 140 centimetrů, má modré oči a krátké blond vlasy. Policisté v souvislosti s pátráním žádají občany o jakékoliv informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám