Hlavní obsah

Policie ukončila vyšetřování utonulých dětí na jezeře Lhota. K soudu posílá rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie navrhla obžalovat dvě matky a jednoho otce v kauze utonulých dětí na jezeře Lhota u Prahy. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedla mluvčí policie Lucie Nováková. Na Lhotě v roce 2018 zemřeli dva chlapci.

BEZ KOMENTÁŘE: V jezeře Lhota se utopily dvě dětiVideo: Jiří Forman, AKTU.cz

 
Článek

„Mohu potvrdit, že 6. února byl podán návrh na obžalobu tří osob na Okresní státní zastupitelství v Mělníku,“ uvedla Nováková. Státní zástupce nyní rozhodne, zda se ztotožňuje se závěry kriminalistů a podá na rodiče obžalobu.

Dvě ženy a muž byli obviněni již v roce 2018 z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který jim hrozí v případě odsouzení trest ve výši až šesti let.

Hodiny se nic nedělo, popisují svědci utonutí dětí na jezeře Lhota. Provozovatelé to odmítají

Krimi

Vyšetřování mimo jiné prodlužovaly stížnosti na ustanovení obhájců, které musel řešit krajský soud.

Koupání na vlastní nebezpečí

Pětiletý a sedmiletý chlapec vietnamské národnosti se rodičům ztratili 2. srpna 2018. Dlouho nebylo zřejmé, zda se nacházejí ve vodě, či na souši. Pátrací akce nakonec potvrdila, že oba chlapci utonuli.

V jezeře Lhota se utopily dvě děti

Krimi

Svědci ihned po události tvrdili, že personál přírodního koupaliště přistupoval k pátrání liknavě.

„Vyhlašovali, že se hledají dva sedmiletí chlapci a že na ně čeká maminka. Takhle to trvalo asi půl hodiny, pak začal někdo ty děti volat vietnamsky. Když už to trvalo přes hodinu a pořád je neměli, tak jsem si říkala, proč neřeknou, aby šli lidé z vody ven, aby se ty děti spíš našly, ať si každý rodič vezme svoje dítě k sobě,” sdělila tehdy Novinkám svědkyně z místa tragédie.

Personál areálu, kde se platí vstup i parkovné, ale koupání je na vlastní nebezpečí, jakékoli pochybení odmítl. „Okamžitě jsme volali policii, záchranku a hasiče, pracovníci a brigádníci také děti hledali, všichni jsme hledali kolem jezera,” řekla zaměstnankyně kanceláře Lenka Hamoňová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám