Hlavní obsah

Policie pátrá po dívce, která odešla z hřiště u dětského domova. Zanechala dopis

Karlovy Vary

Policie pátrá po čtrnáctileté Miroslavě Horvátové z Kadaně, která v pátek odešla z hřiště v Karlových Varech poblíž zařízení pro děti v krizové situaci SOS Sluníčko v části Dvory. V jejím pokoji v neděli našli dopis, v němž píše o svých problémech a možném sebepoškození. Z tohoto důvodu je dívka v ohrožení života.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po 14leté dívce z Chomutovska.

Článek

Pohřešovaná byla v pondělí 18. října převezena z Chebu do organizace SOS Sluníčko Karlovy Vary- Dvory, která poskytuje alternativní péči dětem, které nemohou vyrůstat ve vlastní rodině.

„V pátek 22. října odešla společně s několika dalšími dětmi na dětské hřiště nacházející se u panelových domů v ulici Svatošská. Po chvíli začala z hřiště odcházet, proto se za ní vydala pečovatelka organizace. Ta ji ovšem následně ztratila z dohledu,” uvedl karlovarský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Dívka měří přibližně 160 centimetrů, má hnědočerné rovné vlasy po ramena. V době odchodu z dětského hřiště na sobě měla černou koženkovou bundu do pasu, melírované elastické šedobílé tepláky a černobílé sportovní boty. Má výrazné kruhové náušnice.

Policie žádá, aby lidé, kteří získají jakékoli informace o dívce, volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu.

Pátrání policie vyhlásila v systému Dítě v ohrožení. Je to národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte.

Reklama

Výběr článků

Načítám